Willl Office

The exhibition space with offices is the new face of the company

Willl Office

The exhibition space with offices is the new face of the company

The existing factory buildings of the company WILLL Manufaktur are on the outskirts of a small village. With the new building a „face“ was put in front containing reception-, office-, as well as, presentation- and public rooms. Behind a spacious landscape designed areaway two parts of a structure can be seen. One with an overhanging front, some meters in front of the other building, invites you to enter via a cut out at the corner. The other with an inclined fassade, stilted as upper floor on top of a glass wall ascending out of a water basin placed in front. Exuberant reception and distant reservation adjoin directly next to each other. Inside the building the reception gesture is proceeding by a dynamic shaped desk, whereas office and presentationspaces on the ground floor have a more reserved appearance. The upper floor with a trapezoidal cross section shows two specific configurations: the one half, almost closed, is lightened by a narrow gap shortly above the floor as well by an opposite skylight. Whereas the other half an inclined glass fassade with fins against blinding is flushed with light in such a way as two oppositional zones develop.