Dietmanns Hills

Living on the slopes of the Waldviertel

Dietmanns Hills

Living on the slopes of the Waldviertel

The picturesquely gentle and wide landscape of the Waldviertel creates a strong reference between nature and living. While detached houses open very exlcusively, so excluding, the vision of Dietmanns hills is, to make the advantages of living to nature possible for a bigger group of inhabitants in best manner. If openness and view are contemporary ideals, it must be possible to live in fully privatness with one´s own spaces in cosy atmosphere. A very deliberate concerted arrangement and design of many buildings is the key to much higher qualitiy in living compared to single solutions. The cooperation allows pleasently unexpected, however offers also at the same time the value of the familiar. In Dietmanns this project will be realized on a small hill with breathtaking view. The special architecture embedded in to the landscape, the support of  the responsible persons on site and the integration of local companies emphasises the regional roots of these buildings and should be a harmonious, honest and lasting home to the inhabitants.